Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bussföretagen: ”Tråkigt att regeringen inte lyssnar”

Anna Grönlund, Sveriges Bussföretag: Regeringen har inte alls lyssnat till branschens konstruktiva synpunkter. Foto: Ulo Maasing.

Regeringens beslut på fredagen om nya restriktioner när det gäller långväga linjetrafik med buss och tåg väcker besvikelse i branschen. Regeringen har i sitt beslut inte tagit någon hänsyn till de synpunkter på det nya regelverket som förts fram av organisationer som Sveriges Bussföretag, Svensk Kollektivtrafik eller Tågföretagen.

– Det är tråkigt att regeringen inte alls lyssnat till branschens konstruktiva synpunkter. Vi gjorde ett gediget arbete tillsammans med våra medlemmar att ta fram lösningar men tyvärr valde regeringen att inte ta hänsyn till dem, säger Anna Grönlund, branschchef Sveriges Bussföretag.

– Förutom oss i Sveriges Bussföretag var det ju också ett stort antal andra berörda företrädare som med kort varsel lämnade remissvar med kloka inspel, såsom Svensk Kollektivtrafik och SKR. Inte heller de nådde fram. Nu fokuserar vi på att följa upp våra krav på stöd till branschen. Läget blir än mer akut när regeringen nu beslutat om ytterligare restriktioner för bussbranschen.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)