Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Omställningsstödet förlängs över mars och april

Omställninbgsstödet till covid-19-krisande företag förlängs till att omfatta även mars och april. Foto: Sveriges Riksbank.

Det är nu klart att omställningsstödet till företag som har drabbats hårt av covid-19-pandemin förlängs ytterligare två månader. Därmed ska stödet också gälla för mars och april enligt en överenskommelse mellan regeringen och samarbetspartierna Liberalerna och Centerpartiet.

Kostnaden för det förlängda omställningsstödet beräknas till cirka fem miljarder kronor.

– Det blir samma regler under den här förlängningen som för den senaste, säger Rickard Nordin, ekonomiskpolitisk talesperson hos Centerpartiet, till TT.

Beslut om det förlängda omställningsstödet fattas av riksdagen i en extra ändringsbudget i början av mars.

Företag kan få ersättning med mellan 70 och 90 procent av vad som kallas icke-täckta fasta kostnader. Det högsta stödet gäller företag med färre än 50 anställda och en omsättning på högst cirka 100 miljoner om året.

De icke-täckta fasta kostnaderna är företagets fasta kostnader minus det täckningsbidrag företaget fått från sin försäljning under stödperioden. När man fastställer täckningsbidraget får företag räkna med sina lönekostnader i de rörliga kostnader som minskar försäljningsintäkterna.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)