Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Uppdaterad version: Elva bussföretag i konkurs

Enligt de nya, definitiva siffrorna gick elva bussföretag i konkurs förra året.

Definitiva siffror visar att elva bussföretag gått i konkurs coronaåret 2020. Tidigare preliminära siffror angav 17 konkurser, men på måndagseftermiddagen fick Sveriges Bussföretag de definitiva siffrorna från UC. Men våren 2021 kan bli ännu tuffare  för många bussföretag, skriver Sveriges Bussföretags nyhetsbrev Bussbranschnytt.

– Det är ändå förvånansvärt få konkurser bland bussföretagen under 2020 med tanke på den oerhört tuffa tid bussföretagen gick igenom i fjol. Utan regeringens olika stödåtgärder, där vi tillsammans med Transportföretagen, Svenskt Näringsliv, SRF och många andra varit pådrivande och med fakta och vittnesmål från medlemsföretag kunnat visa på det förtvivlade läget i branschen, hade konkurserna sannolikt varit fler.

– Nu kämpar många företag för att överleva våren. Att utbetalningarna för omställningsstöd under månaderna hösten 2020 kan sökas först i februari i år enligt regeringens besked gör att vi ser att många kommer få oerhört svårt att klara likviditeten. I Norge och Danmark till exempel utbetalas motsvarande stöd snabbare. På sikt kan det leda till att svenska bussföretag får en sämre konkurrenssituation gentemot kollegor i våra nordiska länder, kommenterar Anna Grönlund, branschchef Sveriges Bussföretag.

Share Dela

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)