Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Volvos turistbussar med blåljus och sirener

Den federala polisen i Tyskland, Bundespolizei, har tagit emot en leverans av åtta Volvo 9700 turistbussar, utrustade med såväl blåljus osm sirener. Foto: Volvo Busse Deutschland.

I Tyskland kan nu turistbussar från Volvo köra med såväl blåljus som sirener. Det är den federala tyska polisen, Bundespolizei, som nyligen tog emot en leverans åtta nya Volvo 9700 turistbussar. Leveransen ingår i det ramavtal om totalt 27 bussar av den aktuella modellen som Volvo vann 2018. Avtalet omfattar 27 bussar av vilka 25 nu är levererade.

En av de huvudsakliga uppgifterna för bussarna är transport av poliser med utrustning över hela landet, exempelvis till stora evenemang, möten eller vid statsbesök där en hög säkerhetsnivå bedöms nödvändig.

Även inredningen går i Bundespolizeis blåvita färger. Foto: Volvo Busse Deutschland.

Bussarna fungerar också som lokal för förberedelser, möten och förråd på respektive plats. Utrymmet i bussarna gör att de federala polisstyrkorna kan transportera all nödvändig utrustning som skyddshjälmar, skyddsvästar, ryggsäckar, annan säkerhetsutrustning och mat.

De nya bussarna används dessutom för personaltransporter mellan den federala polisens stationeringsorter i hela Tyskland, liksom för besök hos polismyndigheter i grannländerna.

Bussarna har en motoreffekt på 430 hk (316 kW) och är försedda med Volvos tolvväxlade I-shiftlåda. De är lackerade i Bundespolizeis blå-vita färg som också går igen i stolsklädseln. Naturligtvis ingår blåljus på taket samt blå LED-lampor fronten liksom sirener i den polisiära utrustningen.

Med den senaste leveransen har Bundespolizei nu 25 Volvobussar i sin flotta.

Taggat som: , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)