Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Busslinjer för vaccinationer

Uppsala får särskilda vaccinationsbusslinjer när regionen den 15 mars inleder vaccinationerna av äldre.

Den 15 mars startar UL i Region Uppsala särskilda vaccinationsbusslinjer eftersom regionen då inleder vaccinationen av äldre mot covid-19. Busslinjerna plockar upp invånare på olika platser i Uppsala stad och kör direkt till vaccinationslokalerna.

– Det är viktigt att alla kan ta sig till sin vaccination på ett enkelt sätt. Vaccinationsbussarna är till för dem som inte har möjlighet att ta sig till vaccination på annat sätt, säger Helena Klange, presschef vid Trafik och samhälle i Region Uppsala.

– Det finns ordinarie stadsbussar som stannar i närheten av lokalerna, nu förstärker vi med särskilda vaccinationsbussar. Fördelen är att vi minskar risken för att det ska uppstå trängsel och vi underlättar för resenärerna genom att bussarna tar dig direkt till lokalen utan att resenären behöver byta.

De särskilda vaccinationsbusslinjerna går till två lokaler, dels Fyrishov, dels Allianshallen. Alla som är kallade till vaccination i någon av dessa lokaler kan kostnadsfritt resa med de särskilda vaccinationsbussarna. Vaccinationskallelsen är giltig som biljett för både den som ska vaccineras och en följeslagare.

Bussarna går två gånger i timmen mellan klockan 09.00 och 15.30 från flera olika platser i Uppsala stad. Berörda hållplatser anslås som ”vaccinationsplatser” och stolptidtabeller anslås på hållplatsen.

Till att börja med kommer vaccinationsbussarna att köras från måndagen den 15 mars till fredagen den 19 mars.

– Om det faller väl ut kommer vi att fortsätta att köra bussarna, säger Helena Klange.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)