Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fler bussar med öppna framdörrar

Nu öppnas framdörrarna på bussar i norra delen av Örebro län. En skylt i framrutan informerar resenärerna. Foto: Länstrafiken Örebro.

På allt fler håll i landet öppnas framdörrarna på bussarna åter. Sedan plexiglasskydd monterats vid förarplatsen öppnas från och med idag, måndag, framdörrarna på flertalet av de bussar som kör i Nora och Hällefors på uppdrag av Länstrafiken Örebro.

Därmed kan resenärerna använda den biljettautomat som sitter i den främre delen av bussen och så kan de på ett enklare sätt kommunicera med föraren i den händelse de har några frågor. En tredje fördel med öppna framdörrar är att risken för trängsel vid på- och avstigning minimeras, konstaterar Länstrafiken.

– Av hänsyn till våra resenärers och förares hälsa har vi kört med framdörrarna stängda under en period. Det har visserligen fungerat men det är glädjande att vi tack vare plexiglasen har möjlighet att erbjuda den service kring betalning och frågor som öppna framdörrar innebär, säger Fredrik Eliasson, kollektivtrafikchef på Länstrafiken.

Under en övergångsperiod kommer det att finnas bussar med skyddsglas och bussar utan skyddsglas i trafik. För att göra det tydligare för resenärerna vilka bussar som har öppna framdörrar kommer det att finnas en grön skylt i framrutan på de bussar där föraren öppnar framdörrarna.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)