Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

MAN:s elledbuss i serieproduktion

MAN startar i april serieproduktionen av sin elledbuss Lion´s City 18 E. Ett första förserieexemplar går till Köln. Foto: MAN.

Busstillverkaren MAN startar i april serieproduktionen av sin eldrivna ledbuss Lion´s City 18 E. Som vi tidigare rapporterat (klicka här) har Gamla Uppsala Buss (GUB) beställt tolv exemplar av bussen som en del av ett ramavtal. Enligt ramavtalet kan GUB fram till halvårsskiftet 2023 beställa ytterligare 45 batteridrivna ledbussar och 20 normalstora elbussar från MAN. De första serietillverkade elledbussarna från MAN går till lokaltrafiken i tyska Nürnberg.

Ett första förseriexemplar i reguljär trafik sätts i dagarna i trafik i Köln, följd av ett andra exemplar till Barcelona.

Serieproduktionen av ledbussen sker i MAN:s polska fabrik i Starachowice. Där har MAN sedan i oktober tillverkat tolvmetersversionen av Lion´s City E.

– Syftet var och är att helt integrera produktionen av våra eldrivna stadsbussar med produktionen av våra konventionella bussar på samma produktionslina. Och vi har lyckats, säger Rudi Kuchta, chef för MAN Truck & Bus.

Lokaltrafiken i Nürnberg, VAG, har beställt 29 Lion´s City 18 E samt elva Lion´s City 12 E från MAN. Det är MAN:s hittills största elbussorder. Gamla Uppsala Buss har beställt tolv ledbussar som en del av ett ramavtal om ytterligare 65 elbussar från MAN. De första tolv bussarna ska levereras i maj nästa år.

Taggat som: , , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)