Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nordisk resmässa skjuts upp igen

Nordens största resmässa, Matka i Helsingfors, skjuts upp än en gång. Arkivbild: Ulo Maasing.

Nordens största resmässa, finska Matka, skjuts upp ytterligare en gång. Mässan brukar locka många besökare från svensk bussresenäring och skulle ursprungligen ha ägt rum i Helsingfors i januari. På grund av covid-19-pandemin sköts den upp till maj i år. Men med anledning av smittoläget har arrangörerna nu beslutat att senarelägga mässan ytterligare.

Nya datum för Matka är den 19 – 23 januari 2022, som vanligt i Helsingfors mässcentrum. Den workshop för medarbetare i resebranschen som brukar föregå mässan äger dock rum även i år i digital form den 20 maj.

– Även om coronavaccineringarna har kommit igång är det osannolikt att tillräckligt många kommer att vara vaccinerade under våren. Pandemin skulle fortsätta att allvarligt begränsa företags och besökares möjligheter att förbereda sig för arrangemanget. Att flytta på mässan kommer att göra det möjligt att hålla ett komplett arrangemang, säger Lumia Ankkuri, försäljningschef för Matka

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)