Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stora avspärrningar vid gasbusskrock

Arkivbild: Ulo Maasing.

Polisen i Göteborg tvingades på måndagsmorgonen spärra av ett stort område sedan en gasbuss kolliderat med ett tåg på Hisingen i Göteborg. Inga personer har skadats, men risken för läckage från bussen har tvingat fram avspärrningarna. SvT har en video från kraschen, klicka här.

Olyckan inträffade vid halv åttatiden på måndagsmorgonen.

– Vi har spärrat av ett stort område, 300 meter åt varje håll. Det kommer att bli en lång insats på grund av risken för läckage, säger Räddningstjänstens larm- och ledningsoperatör Joakim Hallin till SvT Nyheter Väst.

Bussen hade vid tillfället inga passagerare och föraren kunde oskadd ta sig ut på egen hand. Ur tåget har räddningstjänsten evakuerat ett femtiotal passagerare.

Sveriges Fordonsverkstäders Förening varnade nyligen för att alltför lite har gjorts för säkerheten vid olyckor med gasbussar (klicka här).

Taggat som: ,

1 kommentar »

  1. Hög tid att arbeta fram riktlinjer för att förebygga olyckor samt att lindra konsekvenser vid en olycka. Innan personer kommer till skada. Därför är det märkligt att arbetet med riktlinjer/guidelines drar ut på tiden. Vid en snabb utblick i Europa kan bra utredningar och rekommendationer hittas, exempelvis i Belgien. Efter en svår olycka mellan två lastbilar tog det knappt ett år innan en bra rapport togs fram, läs mer på https://www.ctif.org/index.php/library/accident-involving-lng-truck

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)