Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nobina köper elbussar från Ebusco

Nobina har beställt tretton batteribussar från holländska Ebusco för trafik i Köpenhamnsregionen. Bild: Ebusco.

Nordens största bussoperatör, Nobina, har beställt tretton batterielektriska bussar från holländska Ebusco. Bussarna ska levereras i november i år för att sättas i trafik i Köpenhamnsområdet. Ordern är den första som Ebusco får i Danmark. I Sverige finns ännu inga Ebusco i trafik. I praktiken är ordern från Nobina ett genombrott för Ebusco på den nordiska marknaden.

Bussarna har enligt Ebusco en räckvidd på 350 kilometer på en laddning. Bild: Ebusco.

Bussarna, Ebusco 2.2, är tolvmeters stadsbussar och har tre dörrar. Räckvidden på en laddning uppges av tillverkaren till 350 kilometer.

Laddning sker i depå. Ebusco ska också leverera sju laddstationer med CCS-kontakt som vardera kan ladda två bussar, både med snabbladdning på 150 kW per timme och vanlig, långsam laddning med 75 kW per timme.

Fem av bussarna ska gå i trafik i Holte och åtta i Glostrup i Köpenhamnsregionen.

– Vi ser en snabb förändring i kollektivtrafiken där elbussar möter krav från samhället och våra resenärer på en ännu hållbarare, effektiv och komfortabel kollektivtrafik. Vi är också stolta att vara de första som välkomnar Ebusco till Danmark, säger Jens Råsten, Fleet Manager på Nobina.

Taggat som: , , , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)