Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Volvo lanserar nya finansieringslösningar för bussar

Volvo Bussar satsar på nya finansieringslösningar för bussar. Foto: Volvo.

Covid-19-pandemin har slagit hårt mot bussföretag och bussresearrangörer som i många fall kämpar för sin överlevnad. För att stödja sina kunder lanserar nu Volvo Bussar tillsammans med Volvo Financial Services (VFS), finansieringstjänster som kan göra det enklare för bussföretag att återstarta efter pandemin.

Det nya finansieringserbjudandet, av Volvo döpt till ”Flexilease”, innehåller ett antal leasing- och uthyrningslösningar som kombinerar lägre initial investering, kortare avtalsperioder, attraktiva utköpsmöjligheter och möjlighet att ändra sig över tid. – Situationen med covid-19 har slagit hårt mot bussbranschen och från Volvo Bussars och VFS sida vill vi göra allt vi kan för att hjälpa våra kunder att komma tillbaka så snart som möjligt, säger Niklas Orre, Vice President, Coach Sales vid Volvo Bussar.

Korttidshyra är en ny möjlighet. Att hyra en ny eller begagnad buss under så kort tid som tre månader kan vara ett sätt att utnyttja en liten men viktig affärsmöjlighet. Om allt går bra kan uthyrningen förlängas till upp till ett år, fortfarande med möjlighet att köpa ut fordonet.

– Det nya finansieringserbjudandet handlar om att minska riskerna men också ge snabb och effektiv respons på kommande affärsmöjligheter. Över hela Europa finns ett stort antal nya och begagnade bussar tillgängliga. Våra kunder kan få tillgång till en körklar lyxbuss på bara några dagar, förklarar Niklas Orre.

Ett annat nytt erbjudande från Volvo är säsongsleasingen. Inom långfärds- och chartertrafiken upplever de flesta transportföretag stora skillnader i volym mellan olika årstider. Med en flexibel betalningsplan som är anpassad efter passagerarvolymen kan operatörerna förbättra sitt kassaflöde.

Andra flexibla alternativ är leasingavtal med en avgift per kilometer, vilket gör det möjligt att hålla en viss flexibilitet i kostnaderna när efterfrågan är osäker samt den kassaflödesvänliga lösningen med uppskjuten betalning, där amorteringarna börjar efter tre månader och där Volvo står för tremånadersräntan.

– I dessa osäkra tider måste vi hitta nya sätt att hjälpa kunderna på. Jag är övertygad om att smartare finansiering kan vara till stor hjälp. Ur vårt perspektiv ser vi detta som ett sätt att utveckla och stärka vårt affärserbjudande genom att lägga till fler alternativ att välja mellan, säger Niklas Orre.

Finansieringslösningarna från Volvo Bussar och VFS finns på utvalda marknader och för vissa produkter.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)