Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Mer kraft i Mercedes elbuss

Mercedes-Benz elbuss eCitaro har fått mer kraft med en ny batterigeneration. Foto: Daimler Buses.

Mercedes-Benz batteridrivna stadsbuss eCitaro har fått mer kraft genom en ny generation litiumjonbatterier. Batterierna levereras som tidigare från batteritillverkaren Akasol. De första bussarna med de nya, kraftfullare batterierna har nu levererats till lokaltrafiken i tyska Hannover, Üstra, som har beställt 18 eCitaro ledbussar och 30 eCitaro normalbussar.

Den andra generationens litiumjonbatterier som Mercedes-Benz installerar i bussarna har omkring 30 – 35 procents större kapacitet än föregångarna, vilket gör att bussarnas räckvidd ökar avsevärt.

De bussar som Üstra har beställt har en tio batteripaket om tillsammans imponerande 330 kWh. Bussarna är också utrustade med pantograf på taket för laddning vid ändhållplatserna. Samtliga innerstadslinjer ska få laddstationer vid ändhållplatserna och trafikföretaget ska också utrusta båda sina depåer för laddning av elbussar.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)