Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nobinaföretag vaccinerar i Sörmland

Nobinaägda Samtrans Omsorgsresor ska arbeta med covid-19-vaccinationer i Sörmland. Foto: Samtrans.

Nobinaägda Samtrans Omsorgsresor ska tillsammans med Doktor24 genomföra vaccination för fas fyra av invånarna i Oxelösund och Vingåker. Därmed fortsätter Samtrans sitt arbete när det gäller att bekämpa covid-19-pandemin. Tidigt i våras inledde Samtrans en snabb omställning av verksamheten som starkt bidrog till att Nobina det senaste året gjorde sitt bästa år någonsin (klicka här).

I samarbete med Försvarsutbildarna utförde Samtrans först 10 000 transporter av covid-19-smittade personer, och den ordinarie ambulanssjukvården kunde få en viktig avlastning.

I nästa skede togs initiativ till mobila teststationer, på uppdrag av regioner, för att snabbt få igång storskalig testning. Och nu kommer Samtrans Omsorgsresor på uppdrag av Doktor24 och Region Sörmland att bistå med kapacitet för att utföra massvaccineringen mot covid-19 i fas fyra.

Att vaccinera under pågående covid-19-pandemi ställer särskilt stora krav på planering av patientflöden och lokaler, i uppdraget ansvarar Samtrans Omsorgsresor för vaccinationslokalerna och hur de ska anpassas för att kunna hantera vaccinering på ett säkert och effektivt sätt. Även vaccinationsvärdar från Samtrans finns på plats för att arbeta med ankomstregistrering och säkerställa att platsen är säker ur ett smittskyddsperspektiv.

– Efter ett års arbete med provtagning av covid-19 har vi byggt upp en stark organisation med kompetens och kapacitet för såväl provtagning som vaccinationsuppdrag. Vaccinationen känns som en målbild vi alla haft länge och jag är stolt över möjligheten att tillsammans med Doktor24 bistå invånarna i Sörmland med efterlängtad vaccination, säger Eric Steijer, marknadschef på Samtrans Omsorgsresor.

Samtrans har under våren utvecklat lösningar för att på ett smittsäkert sätt hantera stora volymer av patienter – oavsett det handlar om vaccination eller provtagning.

– Vi ser stora behov från samhället att kunna lösa den pågående logistikutmaningen som vaccin innebär, och vi har flera spännande dialoger där vi ställer upp för att hjälpa andra regioner med dessa svåra frågor, avslutar Eric Steijer.

I vaccinationsfas fyra ingår övriga personer 18–69 år som inte tillhör riskgrupper. Vaccination kommer att vara kostnadsfri för patienten. I uppdraget kommer 1 000 personer i veckan vaccineras i respektive kommun.

Det är Doktor24 som tilldelats uppdraget av Region Sörmland och som är ansvarig vårdgivare för uppdraget, samt står för sjukvårdspersonal som utför självaste vaccinationen.

Taggat som: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)