Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Lyssningsvärt: Kollektivt resande – urbaniseringens hjärta

Kollektivtrafiken efter pandemin tas upp i en ny podcast från Transportföretagen, där Sveriges Bussföretag ingår. Rekommenderas av bussmagasinet.se

Kollektivtrafiken står i fokus för det nya avsnittet av Transportföretagens poddserie om morgondagens transporter som lanserades på tisdagen. I poddserien tas transportsektorn, dess historia, betydelse och framtid upp. Ett första avsnitt, som lanserades förra veckan, handlade om hamnarna. Det andra avsnittet tar upp kollektivtrafiken, ger fascinerande historiska tillbakablickar och ställer frågan vad som händer med kollektivtrafiken efter att pandemin fått oss att avstå det gemensamma resandet? Vad händer med planerna och visionerna för framtiden?

I podden, som bussmagasinet gärna rekommenderar, speglas situationen både i storstad och glesbygd. Nya resmönster, nya biljetter, vad behövs för att möta de ändrade förutsättningarna för kollektivtrafiken?

För att lyssna på det 35 minuter långa avsnittet, klicka här.

– Vi vill få fler att förstå värdet av transporter och med vår podd ges tillfälle att lära känna branschen, dess villkor, utmaningar och framförallt var i omställningen den befinner sig, säger Mychele Östman, kommunikationschef Transportföretagen.

– Det är viktigt att berätta om hur transportsystemet hänger ihop. Om att alla trafikslag behövs. I flera år har flyget hängts ut i debatten. Få känner till den hållbarhetsresa flyget befinner sig i. Det vill vi berätta.

Tunnelbanans utbyggnad, läget i Västerbotten, vad forskare tror om framtiden är ämnen som tas upp i avsnittet.

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)