Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nobina tog hem två avtal i Skåne

Nobina har vunnit två trafikavtal hos Skånetrafiken. Foto: Ulo Maasing.

Bussoperatören Nobina har vunnit två trafikavtal i en upphandling som Skånetrafiken avgjorde på onsdagen. Det totala värdet för båda kontrakten är cirka 1,6 miljarder kronor.

Det ena avtalet innefattar ett fortsatt uppdrag för Nobina att driva regiontrafiken i nordvästra Skåne, med områden som Höganäs, Ekeby och Svalöv. I samband med trafikstart införs även den nya SkåneExpressen 11 som ska trafikera sträckan mellan Helsingborg och Höganäs. Det kommer att innebära en förkortad restid samt en möjlighet att resa mellan orterna under hela dygnet.

Det andra avtalet är nytt för Nobina och omfattar både stads- och regiontrafik i Hässleholm. Tillsammans omfattar de båda kontrakten 71 tursatta bussar, varav bussarna i Hässleholms stadstrafik uteslutande kommer att drivas på el.

Båda avtalen startar i december nästa år och löper på åtta år med två optionsår.

− Det gläder mig att Skånetrafiken väljer att fortsätta vårt omfattande samarbete. Tillsammans kan vi därmed fortsätta att driva och utveckla kollektivtrafik som ger våra resenärer en möjlighet att välja trygga, välkomnande och hållbara resor, säger Henrik Dagnäs, vd för Nobina Sverige.

Tilldelningsbeslutet kan överklagas till och med 21 maj 2021.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)