Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ny biljett för ändrat resande efter pandemin

Hallandstrafiken lanserar en ny biljett för att möta ändrade resmönster efter pandemin. Foto: Hallandstrafiken.

På många håll i landet arbetar de regionala kollektivtrafikmyndigheterna med att skapa nya biljetter. Dessa ska passa för det förändrade resande med kollektivtrafiken som väntas efter covid-19-pandemin. Ett exempel är Hallandstrafiken, som på onsdagen släpper sin nya biljett 10×24 timmar i sin app. Liknande biljetter har lanserats av bland andra Skånetrafiken samt av Länstrafiken Västerbotten i Umeå.

Hallandstrafikens nya biljett innehåller tio 24-timmarsbiljetter som man har 30 dagar på sig att använda.

Den nya vardagen både nu och efter pandemin innebär ett större behov av en mer flexibel biljett, resonerar Hallandstrafiken. Människor reser mindre och jobbar mer hemifrån. Mycket tyder på att många kommer fortsätta med digitala möten och distansarbete även efter pandemin. Men många måste fortfarande resa ibland och då behövs en annan typ av biljett.

Pris för en vuxen som reser i en zon är 385 kronor och precis som alla andra biljetter, går 10×24-timmarsbiljetten att köpas med ungdoms- och studentrabatt.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)