Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fler sågar restriktioner i långväga trafik

Infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) får kritik från såväl Sveriges Bussföretag som från Tågföretagen. Arkivbild: Ulo Maasing.

Torsdagens besked från regeringen om att restriktionerna för den långväga kollektivtrafiken förlängs till mitten av augusti möts av kritik även från Tågföretagen. Tidigare har Sveriges Bussföretag kritiserat regeringen för att inte ta någon hänsyn till branschens synpunkter och förslag. ”Noll dialog med regeringskansliet”, skriver organisationen i sitt nyhetsbrev.

– Regeringens beslut innebär, skriver Tågföretagen, innebär att de bestämmelser som infördes redan i februari och då mötte massiv kritik kvarstår i oförändrat skick.

På torsdagen riktade Sveriges Bussföretags branschchef Anna Grönlund hård kritik mot regeringen för att man inte ens hade ändrat ett kommatecken i restriktionerna, trots branschens förslag och synpunkter (klicka här).

– Vi är förvånade att beskedet kommer samtidigt som smittspridningen går ner och vaccinationerna pågår för fullt, vilket borde möjliggöra för oss alla att äntligen resa och träffa släkt och vänner. Den 15 juni ska det dock göras en bedömning om regleringen bör upphävas från och med den 1 juli, baserat på smittläget och påverkan på sjukvården.

– Vi påminner om att Tågföretagen, Bussföretagen och Transportföretagen i remissvar och i annan kommunikation har lämnat konkreta förslag som skulle göra förbättra träffsäkerheten i åtgärderna utan att göra avkall på smittrisken. Vi har sedan februari sökt regeringen och infrastrukturministern men har inte fått något gehör, inte ens för en dialog, lyder den beska kritiken från Tågföretagen.

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)