Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Återstart mellan Stockholm och Tallinn

Tallink återstartar i juli trafiken mellan Tallinn och Stockholm med Baltic Queen. Foto: Tallink.

Tallink Grupp återstartar linjen Stockholm – Tallinn den 9 juli efter nästan 16 månaders stillastående på grund av covid-19-pandemin och reserestriktioner mellan Estland och Sverige. Till en början kommer linjen att trafikeras med ett fartyg, Baltic Queen, och med avgångar från Tallinn respektive Stockholm varannan dag.

– När vi tillfälligt stängde linjen Stockholm-Tallinn den 14 mars 2020 och därmed avbröt den viktiga regelbundna sjöfartsförbindelsen mellan våra två huvudstäder för första gången på decennier, trodde vi aldrig att det skulle ta oss nästan ett och ett halvt år att återställa denna direktförbindelse. Jag är mycket glad över att smittspridningen nu gått ner tillräckligt och att vaccineringen har nått en punkt där karantänfri resa mellan Sverige och Estland är möjligt, och vi därigenom äntligen gradvis kan starta upp verksamheten på denna viktiga rutt, säger Paavo Nõgene, vd för Tallink Grupp och fortsätter:

– Eftersom restriktionerna långsamt börjar lätta upp och vi noga kommer att följa hur smittspridningen utvecklas under de kommande månaderna, startar vi upp verksamheten successivt. Inledningsvis erbjuder vi därför avgångar med ett fartyg från Stockholm och Tallinn varannan dag. Våra fartyg fortsätter att ge tillräckliga möjligheter att hålla avstånd och vi fortsätter givetvis även med de extremt strikta hygien- och desinfektionsförfarandena ombord.

Återöppningen av linjen kommer också att ge människor som arbetar i Skandinavien möjlighet att återigen resa till jobbet med sina fordon. För närvarande kommer Tallink även att fortsätta ta passagerare med fordon ombord på lastfartygen Sailor och Regal Star som trafikerar mellan Kapellskär och Paldiski.

Share Dela

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)