Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Rekordorder på elbussar till Irizar

Busstillverkaren Irizar har fått sin hittills största order på elbussar. Foto: Irizar.

Den spanska busstillverkaren Irizar, i Sverige mest känd för sina turistbussar, har fått sin hittills största order på elbussar. Det är lokaltrafiken i den spanska staden Zaragoza, som från Irizar har beställt totalt 68 batteridrivna bussar – 51 tolvmetersbussar och 17 ledbussar som ska levereras stegvis från senare delen av nästa år.

De bussar som Zaragoza har beställt har Irizars BRT-design ie tram. En första buss ska testas i staden de närmaste tre veckorna. Zaragozas stadsfullmäktigen beslutade nyligen att alla nya stadsbussar som köps in ska vara eldrivna. Idag har man fyra elbussar i trafik, 111 hybridbussar och 352 dieselbussar.

Förnyelsen av bussflottan görs i linje med EU:s återhämtningsprogram efter pandemin och Zaragoza hoppas därför på finansiellt stöd från EU för satsningen.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)