Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Andningsskydd för halländska bussförare – men inte när de kör

FFP-2-mask.

De bussförare som kör åt Hallandstrafiken måste ha andningsskydd när de åker med bussarna före eller efter avslutat arbetspass, så kallade passresor. Däremot inte när de sitter bakom ratten, skriver tidningen Kommunalarbetaren. Andningsskydden måste dessutom vara minst FFP2-klassade – tygmasker eller de vanliga medicinska pappersmasker som ofta används duger inte. Inte heller masker med ventil.

Bussoperatören Nobina har köpt in skydden som möter kraven och delar ut dessa för förare inför passningsresor. Samtidigt ställer sig företaget frågande till Arbetsmiljöverkets beslut.

– När våra expertmyndigheter bedömer att vaccinationsläget är bra, utvecklingen går åt rätt håll och man avskaffar den allmänna rekommendationen om munskydd i kollektivtrafiken väljer Arbetsmiljöverket att gå i en helt annan riktning och i stället införa krav på andningsmasker i kollektivtrafiken. Det är för oss lite förvånande, säger Nobinas kommunikationschef David Erixon till Kommunalarbetaren.

Arbetsmiljöverkets beslut gäller endast vid Nobinas trafik i Halmstad, Laholm och Hylte.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)