Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Danmark: bussbranschen välkomnar sommarpaket

Michael Nielsen, Dansk PersonTransport: Satsningarna på besöksnäringen gynnar också bussbranschen.

Den danska regeringen och ett brett flertal av de politiska partierna i Folketinget enades nyligen om ett samlat paket för att hjälpa de företag som drabbats hårdast av covid-19-pandemin. Paketet innehåller bland annat ett omställningsstöd till turistnäringen, kulturlivet och idrotten. Satsningen välkomnas av den danska bussbranschens organisation Dansk PersonTransport.

– Satsningen är positiv också för våra medlemmar eftersom många tror att stödpengarna kommer att användas för olika gruppresor och utflykter, där turistbussar behövs, kommenterar Michael Nielsen, vd i Dansk PersonTransport.

Den danska bussbranschen har liksom den svenska drabbats hårt av krisen i spåren av Corona pandemin. Men i Sverige har regeringen valt att huvudsakligen rikta in sig på generella stöd till hela det svenska näringslivet, stöd som också kunnat sökas av företag som egentligen inte drabbats särskilt hårt av covid-19-pandemins effekter.

– I Danmark har man under hela pandemin haft betydligt strängare restriktioner och i perioder total nedstängning. Samtidigt är det min uppfattning att den danska regeringen också varit snabbare och mer lyhörd när det gäller stöd, både generella stöd till den danska näringslivet och riktade stöd till utsatta näringar såsom persontransporter och besöksnäring, kommenterar Anna Grönlund, branschchef vid Sveriges Bussföretag.

Taggat som: , , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)