Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nu är Piteå elektriskt

En av de tolv nya elbussarna från BYD som nu trafikerar Piteås gator. Foto: Rebecca Granström.

Från och med idag, den 1 juli, körs stadsbusstrafiken i Piteå med elbussar under det nya varumärket Piteå Stadsbuss. Trafiken körs av Nobina som nu har tagit över trafiken och som har satt in tolv nya elbussar som är helt fria från fossila utsläpp och som dessutom minskar bullernivån i staden.

– Piteå kommun är jätteglada att Nobina sett möjlighet till satsning på elbussar i Piteå och att de valt att etablerat sin verksamhet här hos oss. Vi både hoppas och tror att vårt framtida samarbete kommer generera positiv utveckling av kollektivt resande med buss i Piteå, säger Rebecka Granström, enhetschef trafik och bygg, Piteå kommun.

Under våren har Nobina rekryterat ett tjugotal personer för att hantera allt från att köra och serva bussarna till att planera och utveckla trafiken.

Med lanseringen av det nya varumärket Piteå Stadsbuss har bussarna fått ett nytt utseende och inom kort lanseras den nya webbplatsen piteastadsbuss.se. På sikt kommer resenärerna också att kunna använda appen Travis som har utvecklats av Nobina för att planera resor och köpa biljetter.

Just nu sker inga förändringar i linjesträckningar och tidtabeller, men i höst ska det bli tätare avgångar och trafik senare på kvällen. Vissa förändringar i linjedragningen görs också med syfte att minska restiden för så många som möjligt och därmed öka attraktionskraften med att åka buss. Den enda förändringen i linjedragning nu är att inga bussar kommer att trafikera Durrnäsbacken, eftersom de nya bussarna är högre och kommer inte under viadukten där.

Share Dela

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)