Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Chefsbyte hos känd busstillverkare

Paul van Vuuren är ny vd för VDL Bus & Coach. Han efterträder Hen Coppens som går i pension. Foto: VDL.

Den holländska busstillverkaren VDL Bus & Coach får ny vd. Det är Paul van Vuuren som idag sitter i företagets ledningsgrupp men som nu tar över som vd för företaget. Han efterträder Henk Coppens som går i pension.

Henk Coppens kom till VDL från Philips 2015 och har varit vd för VDL Bus & Coach sedan 2017, samtidigt som han varit vice styrelseordförande för VDL Groep. Under hans ledning har VDL satsat hårt på en övergång till elbussar för kollektivtrafik. Coppens aviserade tidigt att han ville dra sig tillbaka när han blir 62 år.

Även hans efterträdare Paul van Vuuren är 62 och har arbetat inom VDL-koncernen sedan 2017 då han blev vd för VDL Nedcar i Born, Nederländerna. Företaget är den enda större biltillverkaren i landet. Innan VDL arbetade Paul van Vuuren inom finanssektorn. Han har varit medlem av styrelsen för VDL Groep sedan början av det här året och tillträdde som vd för VDL Bus & Coach den 1 juli.

Taggat som:

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)