Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Covidsmitta försenar billiga seniorresor

Billiga seniorbiljetter i Uppsala låter vänta på sig. Foto: Wikimedia Commons.

Det billiga busskortet som var tänkt för Uppsalas seniorer försenas ytterligare. Anledningen är att smittspirdningen av covid-19 ökar. Det gör att Region Uppsalas smittskyddsenhet anser att det inte är lämpligt att införa subventioner som syftar till att öka det kollektiva resandet under de närmaste månaderna.

– Med tanke på att vi är i ett läge med ökande smittspridning med olika deltavarianter ser vi inte det som lämpligt med subventioner som syftar till att stimulera resande för målgruppen äldre under de närmaste månaderna, säger Johan Nöjd smittskyddsläkare i Region Uppsala.

Seniorkortet gäller för personer över 70 år och kommer kosta 150 kronor i månaden och gäller för fritt resande under dygnets lågtrafikerade timmar mellan 09.00 och 15.00 på dagtid, samt mellan 19.00 och 06.00 samt under helger.

– Jag hoppas att alla Uppsalabor fortsätter följa de råd och rekommendationer som gäller så att smittspridningen stannar av. Förhoppningsvis kan vi börja sälja seniorkorten snart, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)