Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Arriva köper Scania till Kristianstad

Arriva har beställt 31 Scania Cutywide för sin regiontrafik i Kristianstad. Bild: Scania.

Busstillverkaren Scania ska leverera 31 biogasdrivna Scania Citywide till Arriva för företagets regiontrafik i Kristianstad som man kör på uppdrag av Skånetrafiken. Till trafikstarten den 12 december har Arriva beställt Scanias nya, 14,9 meter långa, Citywide LE lågentrébussar.

Bussarna kommer bland annat att trafikera linje 545 mellan Kristianstad och Osby, linje 561 mellan Olofström och Sölvesborg samt linje 562 mellan Olofström och Älmhult. Bussarna kommer att utgå från Arrivas depåer i Kristianstad, Broby och Olofström med egen biogastankning i Kristianstad och Broby.

– Vårt breda produktutbud har gjort det möjligt att anpassa bussarna till Arrivas och Skånetrafikens behov och i samverkan med vårt pålitliga lokala servicenätverk i Kristianstad och Skåneregionen kommer vi kunna garantera hög driftsäkerhet när bussarna tas i trafik, säger Patrik Lundin, key customer manager på Scania Sverige.

Deutsche Bahnägda Arriva kör i Sverige busstrafik i Helsingborg, Kristianstad och Stockholm utöver omfattande spårtrafik i Skåne och Stockholm.

– Under pandemin har vi upplevt ett rejält resandetapp. Regiontrafiken har drabbats i lika hög grad som stadstrafiken. Nu ser vi en ökning som vi hoppas ska ta ytterligare fart senare under hösten, säger Martin Frennessen, trafikchef på depån i Kristianstad.

Share Dela

Taggat som: , , ,

1 kommentar »

  1. Kan det stämma att det är Scanias nya lågentre-buss? Enligt Skånetrafikens fordonsmanual med skisser över fordonen är det Scania Citywide Suburban som köpts in.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)