Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Blippmöjligheterna i Storstockholm utvidgas till barn, seniorer och studenter

Snart kan resenärerna i SL-trafiken även blippa sina bankkort för att resa till rabatterat pris. Foto: SL.

Från och med nästa vecka kommer inte bara vuxna fullprisbetalande att kunna blippa sitt bankkort för att resa med SL-trafiken. Då kommer även rabatterade resor som görs av seniorer, studenter och barn att kunna betalas med ett bankkortsblipp. Jämfört med fullpriset på 38 kronor reser dessa grupper på rabatterad biljett för 25 kronor.

Sedan i februari har SL-resenärer kunnat blippa sitt betalkort direkt i biljettläsarna i bussarna och spårtrafiken – men bara till fullt pris. Nu utökas blippmöjligheterna även till den som reser till rabatterat pris. jänsten fungerar även med digitala plånböcker som Apple Pay, Samsung Pay och Google Pay.

– Vi ser att betalkortsbetalningar utgör en snabbt växande andel av enkelbiljetterna, säger Stockholms trafikregionråd Kristoffer Tamsons (M) till Dagens Nyheter.

– Det är viktigt att det här systemet trimmas in och vi har valt att ta ett steg i taget. Lösningen med rabatterat pris i bankkortet är unik och inget man snyter ur näsan på en eftermiddag.

Så unik är nu inte lösningen, i alla fall inte om man blickar utanför Sveriges gränser. Kollektivtrafiken i Sverige, liksom SL, har istället varit sent ute med möjligheten att enkelt blippa betalkort.

För att kunna resa rabatterat och blippa betalkortet måste dock resenärerna registrera sina betalkort hos SL. Kostnaderna för alla resor under en dag bakas ihop och dras tidigast nästa dag.

– Det tar över en natt för registreringen att gå igenom, så på tisdag går det att resa rabatterat med bankkortet, säger Kristoffer Tamsons till DN.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)