Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Samtrans testar igen

På uppdrag av Region Stockholm driver Samtrans Omsorgsresor provtagning av covid-19 i mobila provtagningsenheter. Foto: Samtrans Omsorgsresor.

Nobinas dotterbolag Samtrans Omsorgsresor återupptar och utökar sin testverksamhet för covid-19 i Region Stockholm. I januari i år startade företaget på uppdrag av Region Stockholm en mobil provtagningsenhet där invånare med symtom i Tensta, Rinkeby och Husby erbjöds drop-in-provtagning för covid-19. När avtalstiden gick ut tog ett annat företag över och under sommaren beslutade regionen att pausa verksamheten, då vaccinationstakten ökade och behovet inte längre bedömdes som lika stort. Men sedan tisdagen är den igång igen och Samtrans Omsorgsresor driver provtagningarna. Antalet testbussar ska ökas till fyra. Bussarna kommer att alternera mellan ett flertal platser inom regionen.

– Vi är stolta över att vi på nytt får möjlighet att bidra till en nära, tillgänglig provtagning för fler invånare i Stockholm. Vi har beredskapen och kompetensen att snabbt starta upp provtagningsverksamheten och dessutom skala upp för att finnas tillgängliga på fler platser i regionen, säger Eric Steijer, marknadschef på Samtrans Omsorgsresor.

Syftet med de mobila drop-in-mottagningarna är att göra det så enkelt som möjligt att bli provtagen, speciellt för personer som saknar möjligheter att själva boka tid. Personer med symtom på covid-19 behöver bara ta med sig legitimation och gå till en av provtagningsenheterna där flerspråkig sjukvårdsutbildad personal tar ett PCR-test på ett smittsäkert sätt.

Idag driver Samtrans över 250 provtagningsenheter på uppdrag av regioner inom hela landet.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)