Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stororder till Volvo från Sverige och Norge

Keolis Sverige och norska Sewtesdal Bilruter har lagt var sin stororder på bussar hos Volvo Bussar. Bild: Volvo.

Den internationella persontrafikjätten Keolis har beställt 114 nya bussar från Volvo för sin trafik i Sverige. Samtidigt har norska Setesdal Bilruter lagt en order på 52 bussar hos den svenska tillverkaren.

Keolis är Sveriges näst största bussoperatör och har beställt 11 Volvo 7900 LH hybridbussar och 103 Volvo 8900RLE dieselbussar. Leverans kommer att ske under sommaren 2022 och bussarna ska sättas i trafik i Uppland.

Bussarna kommer att kunna köras på såväl RME som HVO.

– Vi ville ha en flexibel och tillförlitlig lösning för att passa de olika behov vi har som operatörer. Det är också viktigt att våra bussar kan köras på förnybara bränslen. I slutändan handlar det att våra kunder ska kunna njuta av en skräddarsydd och hållbar service som håller hög kvalitet när de åker med oss,” säger Karl Orton, Technical Director, Keolis Sverige AB.

– Vårt breda utbud har gjort det möjligt att anpassa bussarna till Keolis behov. Vårt nära samarbete och Volvo Bussars pålitliga nätverk av serviceverkstäder i Uppland och Stockholmsregionen kommer att garantera hög driftsäkerhet när bussarna tas i trafik 2022, säger Martin Spjern, Key Customer Manager på Volvo Bussar i Sverige.

Den norska bussoperatören Setesdal Bilruter har beställt 11 Volvo 8900R, 13 Volvo 9700 Select och 28 Volvo B8R för verksamheten i Agder Vest i södra Norge. Driftstarten sker sommaren 2022.

– Vi har anpassat våra servicelösningar för att passa de specifika operatörsbehov som Setesdal Bilruter har. Vårt nya partnerskap garanterar bekväma, säkra och punktliga resor för passagerarna i södra Norge, säger Svenn-Åge Lökken, Marketing Director, Volvo Bussar i Norge.

– Våra möjligheter att anpassa oss till olika typer av verksamheter i de nordiska länderna har gjort att vi kan hitta de bästa lösningarna för både Keolis i Sverige och Setesdal Bilruter i Norge. Att vi har fått in två stora ordrar under det andra kvartalet 2022 är väldigt positiva och välkomna nyheter nu när vi sakta börjar kunna lämna effekterna av pandemin bakom oss, säger Jurong Li, Area Director på Volvo Bussar i Norden.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)