Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bussar lättar trycket över Öresundsbron

Öresundstågen får hjälp av bussar för att lätta på trycket. Foto: Lasse Danielsson.

Skånetrafiken sätter från måndag in bussar över Öresundsbron för att lätta på trycket på tågtrafiken. Vid tidtabellsskiftet den 11 december kan Öresundstågen återgå till den tiominuterstrafik som gällde innan pandemin. Men redan nu har trycket på tågen ökat och för att möta det ökade resandet sätter Skånetrafiken från måndag den 18 oktober in bussar mellan Hyllie och Köpenhamns flygplats.

Bakgrunden är att Danmark har beslutat att öppna gränsen mot Sverige helt den 25 oktober. Att det inte går att återgå till 10-minuterstrafik i tågtrafiken förrän i december beror på tillgång på personal och schemaläggning.

– Vi har sett ett ökat resande över bron under hösten och vi vet att fler tåg är efterlängtat. Men för att underlätta för våra resenärer redan nu börjar vi köra bussar över bron i rusningstid från måndag. På så sätt ökar vi snabbt kapaciteten, säger Mikael Espling, affärsområdeschef tåg på Skånetrafiken.

Bussarna kommer att köra direkt mellan Hyllie station och Köpenhamns flygplats på morgonen och går motsatt väg på eftermiddagen. Bussarna avgår från hållplatsen för ersättningsbussar var 20:e minut mellan 06:50 och 08:50. Bussarna kör cirka tio minuter efter tåget så att den som inte velat kliva på ett eventuellt fullt tåg istället ska kunna välja bussen. Från Köpenhamns flygplats avgår bussarna var 20:e minut mellan 15:10 och 17:10.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)