Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nytt samarbete mellan Nobinaföretag och elsparkcyklar

Nobinas dotterbolag Travis utökar samarbete med elsparkcykelföretag. Bild: Nobina.

Bussoperatören Nobinas dotterbolag Travis inleder samarbete med ett av de stora företagen inom elsparkcyklar i Sverige, Tier. Travis är Nobinas reseplanerare för mobilitetslösningar och Tier har en stor geografisk täckning av elsparkcyklar i Stockholm. I och med samarbetet får Travis användare möjlighet att boka och betala sina resor med elsparkcyklarna direkt i Travis. Därmed kan resenärer finna alla Stockholms färdsätt i en och samma app. Travis är idag landets största plattform för kombinerad mobilitet, MaaS.

I Travis kopplas reseplanering för kollektivtrafik, bildelning, elsparkcyklar, cyklar och taxi samman med reseinformation i realtid och smarta effektiva on demand-tjänster såsom exempelvis biljettköp in-app. Den aktuella resan ska bestämma färdsättet och inte tvärtom.

Travis fortsätter att växa med nya tjänster, funktioner, samarbeten och användare och appen har idag blivit den största och snabbast växande plattformen för kombinerad mobilitet (eller MaaS, Mobility as a Service) i Sverige. I våras utökade Nobina/Travis sitt samarbete med ett annat av de företag som erbjuder elsparkcyklar, Voi (klicka här).

− Vi försöker ständigt erbjuda fler och bättre tjänster av smart hållbar mobilitet till alla Travis användare. Därför känns det riktigt kul att nu inleda ett samarbete med Tier, som delar både vår ambition och vision för framtidens mobilitetslösningar, säger John Strand, vd på Nobina Travis.

− Samarbetet med Travis går helt i linje med Tiers vision för den framtida staden, där det ska vara enkelt att ta sig runt i Stockholms stad, samt att det ska vara smidigare att välja miljövänliga transportval än att åka korta och onödiga bilresor, säger August Svedenstedt, Sverigechef på Tier.

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)