Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nobinaföretag fördjupar samarbete om elsparkcyklar

Elscootrar från Voi på en Stockholmsgata. Foto: Ulo Maasing.

Nobinaägda Travis fördjupar samarbetet med elscooterföretaget Voi. Travis är Nobinas reseplanerare/app och den största svenska plattformen för kombinerad moilitet, eller MaaS (Mobility as a Service). Det nya samarbetet öppnar för en djup integrering av de båda aktörernas tjänster. Alla Travisanvändare kan, förutom att hitta och planera sin resa, även boka och betala sin resa med Vois elscootrar. Allt i samma app, utan att behöva flera konton, inloggningar eller krångel.

Redan idag skapar Travis ett ekosystem av resmöjligheter. Att planera, söka, boka och betala sin resa med kollektivtrafik, taxi, cyklar, bilpooler och el-scootrar och ständigt utvecklas tjänsten med nya samarbeten, tjänster och funktioner.

− Vi försöker hela tiden att lyssna på våra användare och skapa förbättringar och förändringar som gör appen smidigare, enklare och bättre. Att slippa flera konton, inlogg och appar har varit efterfrågat och genom ett fördjupat samarbete med Voi kommer nu alla användare att kunna boka och betala sin resa direkt i Travis, säger John Strand, vd på Nobina Travis

− Samarbetet med Travis går helt i linje med vår vision för den framtida staden som bygger på en hållbar mobilitetsmix där kollektivtrafiken är ryggraden och delningstjänster som Voi kompletterar och gör kollektivtrafiken mer attraktiv. Det ska vara enkelt att ta sig från punkt a till punkt b, och smidigare att göra miljövänliga transportval än att använda korta, onödiga bilresor, säger Eric André, Sverigechef på Voi Technology.

Travis är en reseplanerare där kollektivtrafik, bildelning, elsparkcyklar och taxi kopplas samman med både reseinformation och on demand-tjänster i realtid. Travis fortsätter ständigt att växa, med nya tjänster, funktioner, samarbeten och användare och appen har idag blivit den största och snabbast växande plattformen för kombinerad mobilitet eller MaaS (Mobility as a Service) i Sverige.

Voi är ett svenskt mikromobiltetsbolag som erbjuder delning av elscootrar i samarbete med städer och kommuner. Voi är verksamma i över 50 städer i elva länder med huvudkvarter i Stockholm och har cirka 400 medarbetare.

Nobina Travis är en del av Nobinakoncernen, Nordens största kollektivtrafikföretag.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)