Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

BYD avvecklar europeisk fabrik

I december 2018 levererades de första elbussarna från BYD:s fabrik i Beauvais, Frankrike. Foto: BYD.

Den kinesiska elbuss- och elfordonstillverkaren BYD avvecklar sin fabrik i Beauvais, Frankrike, rapporterar den franska branschtidningen Bus&Car Connexion. Anledningen uppges vara alltför liten orderingång. Endast ett trettiotal elbussar har levererats från fabriken sedan de första bussarna rullade ut därifrån i december 2018.

Fabriken i Beauvais har varit helt inriktad på den franska marknaden, medan BYD:s elbussar till övriga Europa produceras i företagets stora anläggning i Komárom, Ungern där verksamheten fortsätter och utökas.

När BYD avslöjade sina planer för fabriken i Beauvais uppgav företaget att man där räknade med att bygga cirka 200 elbussar om året, inklusive dubbeldäckare och turistbussar. Men sedan de första bussarna levererades från fabriken i december 20218 har endast ett trettiotal byggts där.

Taggat som: , , , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)