Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Säljrekord för SL-biljetter – comeback för kollektivtrafiken i Stockholmsregionen

Resandet med kollektivtrafiken i Storstockholm är i snabb takt på väg att återhämta sig. Foto: Ulo Maasing.

Resandet med kollektivtrafiken i Storstockholm är i rask takt på väg att återhämta sig efter djupdykningen under covid-19-pandemin. Under den sista veckan i oktober slog SL:s biljettintäkter rekord och 30-dagarsbiljetterna ger nu intäkter motsvarande 90 procent av 2019 års nivåer. ”Ett styrkebesked”, säger Kristoffer Tamsons (M), trafikregionråd och ordförande för SL.

Storstockholms Lokaltrafik (SL) har därmed nått sin högsta nivå i biljettintäkter sedan coronapandemin. Under vecka 43 i oktober slog SL rekord då intäkterna för sålda 30-dagarskort låg på 90 procent av 2019 års intäktsnivåer för samma vecka.

Försäljningen av enkelbiljetter exklusive reskassa har under samma vecka givit 401 procent högre intäkter jämfört med 2019 års nivåer.

Vecka 43 är en rekordvecka i biljettintäkter sett till pandemin. För hela oktober månad så ligger de totala biljettintäkterna för kollektivtrafiken i Stockholm på 82 procent av 2019 års nivåer.

– När 30-dagarsbiljetter är uppe i 90 procent av 2019 års intäktsnivåer och enkelbiljetter har ökat med över 400 procent jämfört med innan pandemin kan bara konstateras att SL nu börjar komma tillbaka på allvar. Detta är ett styrkebesked för kollektivtrafiken och ett bevis på att vårt hårda arbete att få tillbaka resenärerna börjar bära frukt, säger Kristoffer Tamsons.

I sammanhanget bör man inte glömma bort att SL sedan 2019 också har höjt biljettpriserna vilket innebär att resandeökningen inte är lika stor som intäktsökningen antyder.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)