Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Första bilderna på Mellor Sigma

Brittiska Mellor har visat de första versionerna av sin nya modellserie Sigma, en 7- och en 10-metersversion. Bild: Mellor.

Lite i tysthet har den brittiska bustillverkaren Mellor, i Sverige representerad av BK Invest, visat upp de första exemplaren av sitt nya program med batteridrivna elbussar från sju till tolv meters längd, Mellor Sigma, som vi tidigare rapporterat om (klicka här). Bussarna ska lanseras på såväl den brittiska marknaden som i övriga Europa. Enligt Mellor blir programmet ett av de bredaste från någon europeisk busstillverkare när det gäller batterielektriska låggolvsbussar.

Lanseringen skulle ha skett med pomp och ståt på fredagen, men smittspridningen av covid-19 satte stopp för det. Istället har Mellor visat bussen för en handfull utvalda kunder.

Hela Sigmafamiljen är den är komplett nästa år. Bild: Mellor.

De versioner som Mellor visade på fredagen var sju och tiometersbussar, medan versioner på åtta, nio, elva och tolv meter kommer att presenteras under 2022.

Enligt Mellor har man fokuserat på att hålla ner vikten på bussarna för att på det sättet minska energiförbrukningen och även göra det möjligt med mindre batteripaket. Batterierna kommer från den kinesiska batteritillverkaren CATL som också har ett utvecklingscenter i München, Tyskland. Själva produktionen kommer att ske både i Kina och i företagets nya fabrik i Scarborough, England. Bland komponentleverantörerna finns Webasto, ZF, Dana och Ventura.

Bussmagasinet räknar med att senare i vinter kunna återkomma med en närmare presentation av Mellor Sigma.

Taggat som: , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)