Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Framdörrarna stängs på skånska bussar

Nu stänger även Skånetrafiken framdörrarna på bussarna. Foto: Ulo Maasing.

Skånetrafiken ansluter sig nu till de allt fler trafikhuvudmän som stänger framdörrarna på bussarna med anledning av den ökade spridningen av covid-19-smittan. Stängningen sker den 12 januari. Till att en början stängs dörrarna månaden ut, men beslutet kan komma att omprövas senare.

– Vi har tagit det här beslutet av omtanke både för förare och kunder. Förhoppningsvis blir det en kort period som vi behöver stänga framdörrarna, säger Saman Tondnevis, affärsområdeschef buss på Skånetrafiken.

Att de främre dörrarna på bussarna stängs innebär att den som ska resa med buss behöver köpa och aktivera sin biljett i förväg. De stängda framdörrarna gör även att testet med flexibla nattstopp pausas.

Flera andra trafikhuvudmän har tidigare beslutat att åter stänga framdörrarna på bussarna (klicka här).

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)