Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

P-förbud för elsparkcyklar på trottoarer och cykelbanor

Elsparkcyklarna ska bort från trottoarerna om där inte finns särskilda parkeringsplatser, anser regeringen. Foto: Ulo Maasing.

Regeringen vill förbjuda parkering av elsparkcyklar på trottoarer och cykelbanor om det inte finns särskilda p-platser där, rapporterar Sveriges Radios Ekoredaktion. Elsparkcyklarna har blivit ett allt större problem i många städer. Nu ska ett lagförslag ut på remiss och det nya p-förbudet för elsparkcyklar ska sedan börja gälla från den 1 augusti. ”Vi vill ge kommuner lite mer muskler”, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) till Ekot.

I många kommuner har det blivit en del av stadsbilden med elsparkcyklar som blockerar trottoarer och cykelbanor. Många kommuner har efterlyst ökade möjligheter att reglera elsparkcyklarna.

De nya reglerna ska göra det möjligt för kommunerna att flytta felparkerade elsparkcyklar och att ta ut en avgift för det av elsparkcykelföretagen.

– Bolagen får skärpa sig. De har etablerat sig med en ofta ganska aggressiv marknadsföring, säger Tomas Eneroth till Ekot.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)