Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fler regioner öppnar framdörrarna på bussarna

Skånetrafiken är en av de huvudmän som i samråd med sina operatörer nu öppnar framdörrarna. Foto: Ulo Maasing.

Beskeden om att framdörrarna öppnas på bussarna i allt fler regioner strömmar nu in. På tisdagsmorgonen gick således Skånetrafiken liksom Region Uppsala ut med besked om öppna framdörrar från onsdagsmorgonen. Även Östgötatrafiken öppnar framdörrarna på onsdagen. Sedan tidigare har ett antal regioner i landet beslutat om samma sak.

– Det har varit några verkligt tuffa år med restriktioner för våra kunder. Nu välkomnar vi alla våra kunder att börja resa klimatsmart igen och det känns även bra att de får kontakt med förarna igen, säger Saman Tondnevis, affärsområdeschef Buss på Skånetrafiken.

I samband med att framdörrarna återigen stängdes den 12 januari flyttade Skånetrafiken biljettläsarna till bakdörrarna. Nu flyttas de tillbaka till sin vanliga plats där framme i bussen, förutom på de bussar som sedan tidigare hade biljettläsare vid bakdörrarna och påstigning i alla dörrar.

En annan effekt är att testet med flexibla nattstopp i Skåne återupptas, det vill säga möjligheten att gå av mellan två hållplatser under sena kvällar. Detta försök gäller på vissa busslinjer i Kristianstad, Ängelholm, Staffanstorp, Lund och Malmö.

Alla bussar i Uppsala län får också öppna framdörrar från och med onsdagen. Sedan den 14 januari har bussresenärer fått stiga på via de bakre dörrarna och den främre delen av bussarna har varit avspärrade.

– Vi är glada över att kunna öppna framdörrarna igen och hälsa alla resenärer välkomna tillbaka. Med öppna dörrar blir det smidigare på- och avstigningar och mer plats ombord på bussarna, säger Karin Svingby, trafikdirektör vid Trafik och samhälle i Region Uppsala.

Länstrafiken Kronoberg väntar till torsdag 10 februari med att öppna framdörrarna.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)