Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ny chef för Trafikverket

Trafikverkets na generaldirektör Roberto Maiorana mötte media på torsdagen.

Regeringen utsåg på torsdagen att utse Roberto Maiorana till generaldirektör och chef för Trafikverket. Roberto Maiorana är sedan 2016 chef för ett av Trafikverkets verksamhetsområden, verksamhetsområde Trafik. Han tillträder sin befattning den 1 mars 2022.

Vid en presskonferens på torsdagen där utnämningen tillkännagavs pekade infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) på att Trafikverket har cirka 10 000 anställda och en budget på 70 miljarder kronor om året.

– Men verket har också stora utmaningar framför sig. Bland annat ska över 900 miljarder investeras i infrastruktur under de kommande tolv åren. Det ställer stora krav på Trafikverket och att verket har en bra kostnadskontroll.

Tomas Eneroth lyfte också fram att Roberto Maiorana har erfarenhet från flera ledande befattningar i flygbolaget SAS.

– Och idag leder han ett verksamhetsområde inom Trafikverket med cirka 1 850 anställda i fem områden i Sverige. Vi får en generaldirektör som är van att leda stora och komplexa verksamheter.

Taggat som: , , ,

1 kommentar »

  1. FFRAMTIDEN ÄR VIKTIGARE ÄN SAMTIDEN. Med en infrastrukturminister som fattar beslut på fyra år gamla underlag behövs en GD som både kan hålla i pengarna, och vara framsynt.
    Sverige-förhanlingem kom i december 2017, och sedan dess har förutsättnigrna för snabbtåg Stockholm-Göteborg-Malmö ändrats, inte minst p g a pandemin som ytterligare förstärkt trenden med hemarbete. Miljöovänliga, oflyttbara betongpelare blir allt mindre aktuella i dag när elflyget redan är igång i USA. Snart kan de få som måste resa i arbetet flyga på en halvtimme mellan Stockholm och Göteborg eller Malmö. Eller till Köpenhamn, som kan bli nav för hela Norden, vilket gör Arlanda och Helsingfors mindre viktiga.
    Att då riva Bromma Flygplats blir som när Stockholm skrotade spårvagnarna för att släppa fram bilarna. Eller när man rev upp rälsen mellan Rimbo och Norrtälje. Att riva något som fungerar är mindre framsynt, minst sagt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)