Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Scania och Kempower i globalt laddsamarbete

Scania och finska Kempower har tecknat ett globalt ramavtal om samarbete när det gäller laddutrustning för elbussar och ellastbilar. Foto: Scania.

Det finska företaget Kempower och buss- och lastbilstillverkaren Scania har tecknat ett ramavtal som innebär att Kempower blir officiell global leverantör av utrustning för snabbladdning till Scania. Avtalet innebär att Scania kan utrusta både sina egna anläggningar och sina kunder med Kempowers laddteknik och lösningar.

– Vi är glada att kunna samarbeta med Scania och dess dotterbolag i hela världen när det gäller elbussar och ellastbilar. Samarbetet med Scania är betydande för Kempower i den tunga fordonsbranschen. Vi ser fram mot att driva utvecklingen vidare mot emissionsfria gods- och persontransporter, säger Tomi Ristimäki, vd för Kempower.

Ett av de första exemplen på det nya samarbetet mellan Scania och Kempower är att det finska företaget ska leverera laddinfrastrukturen till Bergkvarabuss´ elbussar i Strängnäs (klicka här). Utrustningen ingår i den totallösning som Scania levererar till Bergkvarabuss i samband med att Scania också levererar elbussarna dit. Installationen och driftsättningen görs av Wennström.

Förra veckan presenterade Scania sitt samarbete med godstransportföretaget Falkenklev Logistik i samband med att åkeriet satsar på att elektrifiera hela sin lastbilsflotta om 22 lastbilar. Laddinfrastrukturen levereras av Kempower. Laddplatsen kan utökas till 40 fordon och blir enligt uppgift Sveriges största publika, det vill säga att den blir tillgänglig även för andra fordon än Falkenklevs egna. Vid anläggningen i Malmö byggs också en 1,5 hektar stor solcellspark.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)