Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Kempower laddar åt Bergkvarabuss i Strängnäs

Bergkvarabuss´ depå i Strängnäs. Foto: Scania.

Det blir finska Kempower som ska leverera laddinfrastrukturen till Bergkvarabuss´ elbussar i Strängnäs. Utrustningen ingår i den totallösning som Scania levererar till Bergkvarabuss i samband med att Scania också levererar elbussarna dit. Installationen och driftsättningen görs av Wennström.

Kempower har valts som leverantör av Scania, som ska tå för kompletta verkstads- och depåtjänster åt Bergkvarabuss i Strängnäs (klicka här), vilket vi tidigare rapporterat om. Totalt har Scania levererat 34 el- och biogasbussar till den trafik som Bergkvarabuss kör i Strängnäsområdet på uppdrag av Sörmlandstrafiken.

Kempower har den senaste tiden fått flera order på laddutrustning till elbussdepåer, bland annat till Keolis i Göteborg och Stockholm (klicka här) och till Europas nordligaste bussdepå i Bodö (klicka här).

– Det här är en fantastisk fortsättning i vårt nordiska samarbete med att elektrifiera kollektivtrafiken i Sverige. Med vår fjärrstyrda plattform ChargEye Depot Master optimeras effektbehovet automatiskt till ett minimum, samtidigt som det säkrar att bussarna är driftklara i rätt tid, säger Kempowers vd Tomi Ristimäki.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)