Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fler bussar från BYD till Nobina

Nobina har beställt femton 13-meters batteribussar från BYD och lika många 15-metersbussar. Bussarna ska sättas i trafik i Helsingforsområdet. Bild: BYD.

Bussoperatören Nobina befäster sin ställning som en av den kinesiska busstillverkaren BYD:s största kunder i Europa. Nobina har nu beställt ytterligare 30 batteribussar från BYD till sin trafik i Finland. Bussarna ska sättas i trafik i Helsingforsområdet och ska levereras mot slutet av det här året.

Ordern omfattar femton 13-meters lågentrébussar samt lika många 15-meters lågentrébussar. Tidigare har Nobina i Finland köpt 70 elbussar från BYD. Totalt finns nu mer än 300 elbussar från BYD i trafik eller på order i Skandinavien varav Nobina står för drygt hälften.

Så sent som i november beställde Nobjina 70 elbussar från BYDF till verksamheten i Finland och i augusti och i augusti tog Nobina emot en leverns av 119 elbussar från den kinesiska tillverkaren för trafik i Helsingfors och Åbo.

Bussarna i den senaste ordern har BYD:s järnfosfatbatterier och en räckvidd på upp till 300 kilometer för 13-metersbussarna och 400 kilometer för 15-metersbussarma. De nya bussarna ska stationeras i Nobinas största bussdepå i Esbo och sätts i trafik i början av nästa år.

Taggat som: , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)