Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fria resor i Skåne för flyktingar

Flyktingar från Ukraina får resa avgiftsfritt med Skånetrafiken. Arkivbild: Ulo Maasing.

På initiativ av Miljöpartiet i Region Skåne beslutade regionens kollektivtraifknämnd på onsdagen att flyktingar från Ukraina får resa gratis med Skånetrafiken. Tidigare har Öresundsbron öppnat för att bussar och bilar med flyktingar ska få köra avgiftsfritt över bron. Flera svenska bussbolag har också engagerat sig i hjälpinsatser för flyktingar från det av Ryssland attackerade Ukraina.

– Många ukrainska kvinnor, barn och äldre har en lång färd genom ett kallt Europa. Det är viktigt att underlätta deras väg mot säkerhet, säger Kami Timothy Petersen (MP), ledamot i regionens kollektivtrafiknämnd.

– Beslutet innebär att det ska vara gratis att resa för personer på flykt från Ukraina. Skånetrafiken ska även informera flyktingar som söker skydd i Sverige. Det är en solidaritetshandling, säger Kami Timothy Petersen.

Läs även om bussföretag som engagerar sig i arbetet för att hjälpa flyktingar från Ukraina (klicka här).

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)