Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Skånetrafiken sänker priser för pendlare

Skånetrafiken satsar på priskampanj för att locka tillbaka pendlare till kollektivtrafiken. Foto: Ulo Maasing.

Skånetrafiken, som svarar för kollektivtrafiken i Region Skåne, sänker priserna på några av sina biljetter med 25 procent. Syftet är att locka tillbaka pendlare till bussar och tåg vid resor i Skåne. Priskampanjen gäller de två första veckorna i april och gäller Skånetrafikens 30-dagarsbiljett samt flex 10/30-dagarsbiljett.

Bakgrunden är att fler personer valde bilen som färdmedel under pandemin. Samtidigt distansarbetade många, vilket innebar en avsevärt minskad arbetspendling. Det har lett till att resandet med kollektivtrafiken i Skåne har minskat.

– Kollektivtrafiken fyller en viktig funktion i att knyta samman Skåne och att klara klimatomställningen. Pandemin har inneburit stora påfrestningar där vi har tappat många resenärer. Den här kampanjen är ett av flera initiativ för att få fler att vilja resa med Skånetrafiken, säger Carina Zachau (M), ordförande i kollektivtrafiknämnden i Region Skåne.

– Vi ser att vi, genom att erbjuda en generös rabatt på 30-dagarsbiljetten och flex 10/30-biljetten, kan locka tillbaka de resenärer som på grund av pandemin valde bilen som alternativ. Våra resor har en tydlig miljö- och hållbarhetsnytta. Ju fler som reser med oss desto större blir nyttan och i takt med att priserna för drivmedel ökar kommer detta erbjudande troligtvis att landa väl hos dem som vill spara pengar och skona miljön, säger Pernilla Lyberg, verksamhetschef försäljning och marknad på Skånetrafiken.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)