Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

SL sätter in bussar för ukrainska krigsflyktingar

Kristoffer Tamsons (M), trafikregionråd och ordförande för SL i Storstockholm.

SL i Storstockholm sätter nu in en särskild buss för att hjälpa de ukrainska krigsflyktingar som med färja anländer till Nynäshamn från Polen. Bussen ska hjälpa flyktingar att ta sig till sjukhus i Region Stockholm.

– Vi vill ställa upp med vad vi kan för att stötta de som nu flyr Rysslands invasionskrig i Ukraina. Alla kan inte göra allt, men om vi alla gör något och ställer upp där vi kan gör det skillnad i en svår tid, säger Kristoffer Tamsons (M), trafikregionråd och ordförande för SL.

I nuläget anländer dagligen 400-600 flyktingar från Ukraina till färjeläget i Nynäshamn med färja från Polen. Den buss som nu sätts in är tänkt att utgöra ett komplement till akuta vårdinsatser. Den särskilda SL-bussen körs i samarbete med gränspolisen och hälso- och sjukvården i regionen och ska göra det möjligt för personer med lättare skador eller andra hälsotillstånd som behöver hjälp att ta sig till sjukhus för vård..

– Europa står i brand. En rysk diktator har oprovocerat angripit ett demokratiskt, fredligt och självständigt grannland. Kriget härjar i vårt närområde och miljontals människor är på flykt. De ryska angriparna måste fördömas och bekämpas, det ukrainska folket måste kunna räkna med vårt osvikliga stöd, säger Kristoffer Tamsons.

Det är personal från ambulansen som leder på plats och möter upp bussen. De kommer att vara klädda som ambulanspersonal, gult och grönt så att de lätt kan identifieras.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)