Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Trafikverket medfinansierar biljettsystem

Infrastrukturminister Tomas Eneroth (S).

Regeringen föreslår att Trafikverket ska få möjlighet att medfinansiera regionerna för deras kostnader att utveckla och integrera regionala biljettsystem. Det sa infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) vid en pressträff tillsammans med miljöminister Anita Strandhäll (S) på måndagsmorgonen. ”Det ska bli lättare att resa regionalt, över länsgränserna, med kollektivtrafiken”, sa Tomas Eneroth.

– Vi vill att befintliga biljettsystem ska kunna utvecklas mot ett nationellt biljettsystem för kollektivtrafiken och ha de regionala systemen som bas, sa Eneroth.

I höstas föreslog regeringen att ett nationellt biljettsystem för all kollektivtrafik i landet ska införas. Nu konstaterar man att det har visat sig finnas behov av att justera inriktningen för hur ett system bäst utformas. De befintliga biljettsystemen, som regionerna har ansvaret för, bör därför anpassas så att det blir enklare att samordna dem nationellt.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)