Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bara varannan dag till Tallinn året ut

Baltic Queen – ensam på rutten Tallinn – Stockholm året ut. Foto: Tallink Grupp.

Året ut blir det endast trafik varannan dag mellan Stockholm och Tallinn. Tallink Grupp beslutade på måndagen att inte lägga till ett andra fartyg på linjen vilket man ursprungligen hade planerat. Rutten kommer därmed även i fortsättningen endast att trafikeras av rederiets fartyg Baltic Queen och avgångarna från Tallinn och Stockholm sker varannan dag. Bakom beslutet ligger de kraftigt höjda drivmedelspriserna samt det ryska angreppskriget på Ukraina.

Rederiets fartyg Victoria I, som skulle ansluta sig till Baltic Queen på rutten från början av juni i år, kommer att läggas upp i Tallinns hamn när fartyget avslutar sin nuvarande trafik på rutten Tallinn-Helsingfors den 21 april.

– Inget av de beslut om ändringar i rutter och tidtabeller vi gjort de senaste åren har varit lätta att fatta eftersom de påverkar våra kunders resplaner. Beslutet att trafikera rutten Tallinn-Stockholm med endast ett fartyg under resten av detta år är ett av dessa svåra beslut.

– Men efter att ha gjort en bedömning av möjligheterna att trafikera linjen på ett lönsamt sätt med två fartyg under rådande omständigheter med kraftigt höjda bränsle- och råvarupriser och en förändrad geopolitisk situationen, har vi landat i detta beslut, säger Paavo Nõgene, vd för Tallink Grupp.

– Vi fortsätter att trafikera linjen Stockholm – Tallinn med Baltic Queen tills vidare och letar efter andra möjligheter för vårt fartyg Victoria I för resten av 2022, säger Paavo Nõgene.

Taggat som: , , , , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)