Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Trafikverket ska föreslå stöd till biljettsystem

I SL-trafiken, liksom på flera håll i landet kan man blippa sitt betalkort för att resa med kollektivtrafiken. Foto: SL.

Trafikverket har fått i uppdrag av regeringen att komma med förslag på ett ekonomiskt stöd till regionerna för att de ska kunna utveckla och samordna sina biljettsystem. Stödet ska kunna medfinansiera de kostnader för en utveckling av de biljettsystem som de regionala kollektivtrafik-myndigheterna ansvarar för.

Bakgrunden är att regeringen tidigare har föreslagit ett nationellt biljettsystem är all kollektivtrafik i hela Sverige. Men nu siktar regeringen istället på att de befintliga biljettsystemen ska anpassas för att kunna samordnas bättre.

– Den som vill resa kollektivt över regiongränserna måste i dag anpassa sig efter många olika biljettsystem. Regeringen vill underlätta för resenärerna så att fler i hela landet kan välja att resa klimatsmart till jobb och skola, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth (S).

Senast den 30 juni ska Trafikverket presentera sina förslag.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)