Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nobina köper hemtjänstföretag

Nobina utökar sin verksamhet inom omsorg och förvärvar en av de stora aktörerna inom hemtjänst i Stockholm. Foto: Nobina.

Nobina, som är nordens största bussoperatör, vidgar sin satsning på omsorgsområdet genom att förvärva 100 procent av aktierna i en av de största utförarna av hemtjänst i Stockholms stad, Anja och Dennis Hemservice AB. Affären innebär en fortsatt satsning och utveckling av Nobinas affärsområde Nobina Care, som genom dotterbolagen Samtrans, Telepass, Göteborgsbuss och danska Örslev har en stark position inom omsorgsresor, exempelvis färdtjänst och sjukresor.

Nobina Care har också under coronapandemin utökats till att omfatta provtagning, vaccinationer och vårdrelaterade logistiktjänster.

Anja & Dennis Hemservice har under flera år vuxit stadigt och omsatte 2021 cirka 60 miljoner kronor. Många hemtjänstbrukare reser idag med Samtrans och omsorgstrafiken.

− Vi är både glada och stolta över att kunna fortsätta vår resa och utveckla vår verksamhet inom Nobina Care genom Anja & Dennis Hemservice. Att tillsammans med grundare, ledningsteam och alla anställda fortsätta utveckla omsorgsområdet med kvalité och långsiktighet, säger Magnus Rosén, vd och koncernchef på Nobina.

– Med sitt gedigna kunnande inom hemtjänst, sin starka närvaro i Stockholm och goda kvalitet till sina brukare passar Anja & Dennis Hemservice perfekt in i vår fortsatta satsning på omsorg. Inom Nobina Care har vi nu en stark kombination av omsorgs- och logistikkompetens. Det ger oss nya förutsättningar att hjälpa samhället att möta de utmaningar som finns idag – inte minst genom förbättrad kvalité och resurseffektivitet i både omsorgsresor och hemtjänst, säger Tomas Hansson, vd för Samtrans och ansvarig för affärsområdet Nobina Care.

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)