Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Taxi istället för elsparkcykel från krogen

Taxijätten Cabonline och elsparkcykelföretaget Tier inleder samarbete. Foto: Cabonline.

Taxijätten Cabonline Group och elsparkcykelföretaget Tier ska samarbeta för att få människor att ta taxi hem från krogen, istället för elsparkcykel eller elcykel. De båda aktörerna har ingått ett rikstäckande samarbete för att minska alkohol i trafiken. Alla som vill boka en cykel hos Tier mellan klockan 22 och 05 på natten, torsdag – söndag, får frågan om de druckit alkohol. Den som svarar ja hänvisas till Cabonline och får tydliga instruktioner att ta en taxi, inte en elsparkcykel eller elcykel hem.

I Cabonline Group finns bland annat TaxiKurir, Taxi Skåne, Taxi Väst, Umeå Taxi, Sverigetaxi och Topcab.

– För oss är det viktigt att kunna bidra till att minska alkoholen i trafiken och därmed öka trafiksäkerheten. Vi är därför stolta över att inleda samarbetet med TIER Mobility där vi uppmanar människor att göra säkra och smarta val, säger Kalle Boumedienne, Vice VD, Cabonline Group.

Tier och Cabonline vill med samarbetet lyfta vikten av rätt färdmedel, vid rätt tid och situation. Alla Tiers användare mellan 22.00 och 05.00, torsdag till söndag, kommer att tillfrågas ifall de har druckit alkohol. Om de svarar ja kommer de att hänvisas till Cabonline och tydligt instrueras att ta en taxi hem.

– Vi vill tillsammans uppmuntra användare att resa mer säkert och ansvarsfullt på kvällar och helger, säger August Svedenstedt, sverigechef Tier Mobility.

Från 2020 till 2021 ökade antalet resor med delade elsparkcyklar i Sverige från drygt 10,3 miljoner resor till över 26 miljoner resor och närmare 48 miljoner resta kilometer. Den lösning som nu presenteras är ett första steg i ett långsiktigt samarbete. Bolagen vill gemensamt vidga tillgången till mobilitet och öka hållbarheten kring korta resor.

– Säkerheten för användare, andra trafikanter och allmänheten är vår högsta prioritet och vi strävar ständigt efter att utveckla nya lösningar som bidrar till bättre trafiksäkerhet. Vi använder vår erfarenhet och kunskap från över 200 städer i 20 länder, säger August Svedenstedt.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)