Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ny trafik i Danmark för Nobina

Nobina har vunnit ny trafik Danmark.

Nobina, som är Nordens största bussoperatör, har vunnit ny trafik i Danmark. Det är trafikhuvudmannen Midttrafik som i en upphandling har gett Nobina uppdraget att driva och utveckla stadstrafiken i Horsens med omnejd. Trafikstarten sker i juni nästa år och all trafik ska köras med elbussar.

Avtalet sträcker sig över tio år med möjlighet till totalt fyra optionsår och innefattar totalt 17 tursatta elbussar. För resenärens trygghet och komfort är samtliga bussar självfallet utrustade med trygghetskameror likväl som både wi-fi och USB-laddare.

− Vi är både stolta och glada över att åter få samarbeta med Midttrafik. Tillsammans och med gemensamma ambitioner får vi möjlighet att fortsätta utveckla hållbara och trygga resor, säger Bram Lauwers, affärsområdeschef Nobina Danmark.

Tilldelningsbeslutet kan överklagas till och med 10 juni 2022.

Taggat som: , , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)